Despre conduită

Conduita umană reprezintă o relaţie personală cu lumea din jurul nostru, o relaţie între sinele nostru şi lumea exterioară, socială şi naturală prin care căutăm să ne integrăm în armonia lumii naturale şi în societăţi.
 Conduita cuprinde nenumărate manifestări specifice ale individului în raport cu particularităţile situaţiilor reale, cu stimulii primiţi din exterior. Fiecare om are conduita lui care este determinată de anumite cauze şi se produce într-un context motivaţional. Conduita fiecărui om este în concordanţă cu un anumit scop, motiv, interes de moment sau de viitor şi pentru o anumită aspiraţie. Motivaţia conduitei umane este complexă şi depinde de gândurile, sentimentele, atitudinile şi faptele omului şi presupune unirea factorului exterior stimulator cu cel din interiorul său; pregătirea pentru acţiune, de creştere a receptivităţii faţă de stimulul venit din exterior.
Conduita fiecărui om se află într-un proces continuu de dezvoltare, diversificare, specializare şi perfecţionare, datorat interacţiunii permanente şi conştiente între inteligenţa individului şi cerinţele muncii sale, condiţiilor şi relaţiilor interumane în care trăieşte.
 Există şi o conduită specializată sau conduită în muncă, dată de specificul fiecărei profesiuni şi gen de activitate.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu